YAQIN TILLARDAN TARJIMA VA UNING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Yeshboyeva Matluba (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Ushbu tezisda yaqin tillar tarjimasining o‘ziga xos xususiyatlari haqida fikr yuritilga. Tarjima yaqin tillardan, ayniqsa qardosh tillardan qilinsa, qanday qulayliklar va noqulayliklar borligi, qanchalik oson va qanchalik qiyin bo‘lishi to‘g‘risida tahlil qilingan.