Jahon mamlakatlari aloqa korxonalarining xizmatlarini diversifikatsiyalashda nufuzli korxonalarning strategiyalari - Gafurov Ravshan (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston aloqa korxonalari uchun xizmatlarni diversifikatsiyalashning ilg‘or global yondashuvlari hamda ularni milliy telekommunikatsiya tizimiga joriy etish mexanizmlari chuqur tahlil qilingan. Xususan, “kontent + texnologiya” modeli, raqamli xizmatlar segmentatsiyasi, OSS/BSS integratsiyasi, operatsion boshqaruvning transformatsiyasi va TM Forum TeleManagement Forum tomonidan taklif etilgan kompleks boshqaruv modeli asosida telekommunikatsiya xizmatlarining yangi avlod ekotizimini shakllantirish tamoyillari yoritilgan.