Auditoriyadan tashqari mashg‘ulotlarda talabalarning integrativ-metodik tayyorgarligini takomillashtirish mazmuni - Jo‘rayeva Nargiza Jamolidinovna (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Bugungi kunda oliy ta’lim tizimida talabalarning kasbiy kompetensiyalarini chuqurlashtirish, ularning mustaqil fikrlashi va amaliy faoliyatga tayyorgarligini oshirish muhim o‘rin tutadi. Bu jarayonda auditoriyadan tashqari mashg‘ulotlar talabalarning integrativ-metodik tayyorgarligini rivojlantirishda samarali pedagogik imkoniyat yaratadi. Mazkur mashg‘ulotlar nazariy bilimlarni amaliy faoliyat bilan uyg‘unlashtirish, fanlararo integratsiyani kuchaytirish, talabalarning ijodkorlik, tashabbuskorlik va mustaqil izlanish ko‘nikmalarini shakllantirishga xizmat qiladi. Shu bois, auditoriyadan tashqari ta’lim jarayonining mazmunini ilmiy-metodik asosda takomillashtirish zamonaviy pedagogikaning dolzarb vazifalaridan biri sanaladi.