Profılaktıka ınspektorınıng ıjtımoıy obyektlarıga nısbatan chora-tadbırlarını qo‘llash va yakunlash bo‘yıcha mahalla yettılıgı xodımlarıga xulosa berısh va qo‘shma xulosa tuzısh faolıyatını takomıllashtırısh - Ahmadov Asilbek Akbar o`g`li (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Ushbu maqolada profilaktika inspektorining ijtimoiy obyektlarda huquqbuzarliklarning oldini olish bo‘yicha amalga oshiradigan chora-tadbirlari, ularning samaradorligini baholash jarayoni hamda yakuniy xulosa berish mexanizmlari yoritilgan. Mahalla yettiligi xodimlari bilan hamkorlikda qo‘shma xulosa tuzishning ahamiyati, bu jarayonning jamoat xavfsizligini ta’minlashdagi roli va amaliy natijalari tahlil qilinadi. Shuningdek, inspektorlarning faoliyatini takomillashtirishga doir takliflar, kommunikativ ko‘nikmalarni kuchaytirish va mahalla ichida ishonchli hamkorlik muhitini shakllantirish zarurligi haqida fikrlar bayon etilgan.