OLIY HARBIY TA’LIM MUASSASALARIDA ELEKTROTEXNIKA VA ELEKTRONIKA ASOSLARINI O‘QITISHNING DIDAKTIK TAMOYILLARI VA ULARNING O‘ZIGA XOS JIHATLARI - Pazilova Shoxida Abdulbasitovna (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Ushbu maqolada oliy ta’lim didaktika qonunlarining asosiy tamoyillari bayon etilgan. Shuningdek, Chex pedagogi Ya.A.Komenskiy o‘zining “Buyuk didaktika” asarida ta’lim berishning usul, shakl va tamoyillarini ishlab chiqqanligi haqida to‘xtalib o‘tilgan. Didaktikaning asosiy muammolari: o‘quv jarayonlarining qonuniyatlarini ochish, ta’lim mazmunini aniqlash, o‘qitishning eng samarali usul yo‘llarini ishlab chiqish ekanligi ilmiy asoslangan.