PLASTİK KARTANGİZDAN PUL O’G’İRLANYAPTİMİ? ENDİ BUNİ YECHİMİ BOR. - Xidirov Axror (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
​Bugungi kunda plastik kartalar kundalik hayotimizning ajralmas qismiga aylandi. Ularning qulayligi hisobiga xaridlar qilish, hisob-kitoblar o‘tkazish oddiy va tezkor. Biroq, texnologiyalar rivojlanishi bilan firibgarlik usullari ham murakkablashib bormoqda. Kiberjinoyatchilar fuqarolarning ishonchidan va moliyaviy savodsizligidan foydalanib, plastik kartalardagi pul mablag‘larini o‘g‘irlashga urinmoqdalar. O‘zbekiston Respublikasida bu kabi holatlar soni ortib borayotgani, hukumat va huquqni muhofaza qiluvchi organlarni ham jiddiy tashvishga solmoqda. Shuning uchun har bir karta egasi o‘z mablag‘larini himoya qilishning asosiy qoidalarini bilishi va ularga qat’iy rioya qilishi shart. Ushbu maqolada plastik kartangizni o‘g‘rilikdan himoya qilishning eng muhim amaliy tavsiyalari va O‘zbekiston qonunchiligida belgilangan himoya choralari haqida so‘z boradi.