OILAVIY MUNOSABATLARDA SHAXS DUNYOQARASHINING SHAKLLANISHI. - Qurbonova Gulmira Xamidjon qizi (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Oilaviy munosabatlar shaxs dunyoqarashini shakllantirishda asosiy rol oʻynaydi, chunki oiladagi mehr-shafqat, oʻzaro hurmat va qoʻllab-quvvatlash bolaning axloqiy-ruhiy qiyofasini belgilaydi. Ota-onaning tarbiya uslubi, oilaviy qadriyatlar va turmush tarzi bolaning dunyoqarashiga bevosita ta'sir koʻrsatadi. Dastlabki ijtimoiy muhit sifatida oilada bola oʻzining "men" tuygʻusini shakllantiradi, atrofdagilar bilan munosabatlarni oʻrganadi va oʻziga xos dunyoqarashini yaratadi.