O‘ZBEKISTONDA JINOYAT SUDLARIDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARNI QO‘LLASH - O‘RİNBOYEV KOMİLJON UMİDJON O‘G‘Lİ (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Mazkur ilmiy tezisda O‘zbekiston Respublikasi jinoyat sudlarida raqamli texnologiyalarni qo‘llashning huquqiy asoslari, amaliyotdagi yutuqlar va mavjud muammolar tahlil qilingan. Sud-huquq tizimini modernizatsiya qilishda “E-SUD” tizimi, masofaviy videokonferensiyalar, elektron arizalar va sun’iy intellekt elementlarining o‘rni yoritilgan. Shuningdek, sud jarayonlarida shaffoflikni oshirish, inson omilini kamaytirish va fuqarolarga qulaylik yaratish masalalari ilmiy jihatdan asoslab berilgan.