YOZUVNING JAMIYATDA TUTGAN OʻRNI - Abdullayeva Hilola Xikmatjan qizi (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Ushbu maqolada yozuvning jamiyatdagi o‘rni, uning madaniy va ijtimoiy hayotga ta’siri tahlil qilinadi. Yozuv inson tafakkurining ifodasi sifatida bilim, madaniyat va tarixiy merosni avloddan-avlodga yetkazish vositasi bo‘lib xizmat qiladi. Tadqiqotda yozuvning rivojlanish bosqichlari, uning axborot almashinuvidagi o‘rni va zamonaviy texnologiyalar bilan uyg‘unlashuvi o‘rganiladi.