O’zbekiston va Germaniya o’rtasidagi diplomatik va iqtisodiy munosabatlar (1991-2000-yillar) - Mamataova Dilorom (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Ushbu maqolada O'zbekiston Respublikasi mustaqillikka erishganidan so'ng Germaniya Federativ Respublikasi bilan o'rnatilgan diplomatik va iqtisodiy munosabatlarning shakllanish jarayoni tahlil qilinadi. 1991-2000-yillar davomida ikki davlat o'rtasida siyosiy, iqtisodiy va madaniy sohalarda hamkorlikning rivojlanishi, Germaniyaning O'zbekistonga ko'rsatgan texnik va moliyaviy yordami, ikki tomonlama savdo-iqtisodiy aloqalarning o'sish dinamikasi tadqiq etiladi. Maqolada arxiv hujjatlari, rasmiy statistik ma'lumotlar va ilmiy adabiyotlar asosida ikki mamlakat munosabatlarining dastlabki o'n yilligidagi asosiy bosqichlari, yutuq va muammolar kompleks tahlil qilingan.