Profilaktika inspektorining qizil toifadagi hududlarda jinoyatlarni barvaqt oldini olish borasida hamkorlik chora-tadbirlari - Baxtiyorov Islom Azizbek o'g'li; O.X.Narzullayev (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Ushbu maqolada profilaktika inspektorining qizil toifadagi hududlarda jinoyatlarning barvaqt oldini olish borasidagi faoliyati va hamkorlik mexanizmlari tahlil etilgan. Jinoyatchilikka moyil hududlarda ijtimoiy-iqtisodiy, psixologik va tashkiliy omillarni o‘rganish, ularni kamaytirish yo‘llari, shuningdek, mahalla, ta’lim muassasalari, sog‘liqni saqlash, bandlik va yoshlar siyosati idoralari bilan o‘zaro hamkorlikning samarali shakllari ko‘rsatib o‘tilgan. Maqolada jinoyatlarning profilaktikasida zamonaviy texnologiyalarni joriy etish va jamoatchilik ishtirokini kuchaytirish masalalariga ham alohida e’tibor qaratilgan.