MAKTABDA TARBIYAVIY ISHLARNI TASHKIL ETISHDA MILLIY VA UMUMINSONIY QADRIYATLARNING INTEGRATSIYASI: NAZARIYA VA METODIKA - Shodiyeva Nasiba Rustamovna (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Ushbu tezisda maktabda tarbiyaviy ishlarni tashkil etishda milliy va umuminsoniy qadriyatlarning integratsiyasi o‘rganilgan. Tadqiqotda o‘quvchilarda milliy va umuminsoniy qadriyatlarni shakllantirishda pedagogik yondashuvlarning samaradorligi, shuningdek, tarbiyaviy jarayonda integratsiya qilishning metodik usullari va texnologiyalari tahlil qilinadi. Tadqiqotda milliy qadriyatlar va umuminsoniy qadriyatlarning tarbiyaviy jarayondagi o‘rni, o‘quvchilarning ahloqiy va ma’naviy rivojlanishi uchun muhim omil sifatida taqdim etiladi. O‘quvchilarning zamonaviy ijtimoiy hayotga moslashuvini ta’minlashda pedagogik yondashuvlar va metodlarning integratsiyalashgan yondoshuvi katta ahamiyatga ega.