Metafora va personifikatsiya orqali ingliz tilida badiiy tafakkur rivojlanishi - Yusupova Arofatxon Abdumalik qizi; Gavharoy Isroiljon qizi (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Ushbu maqolada metafora va personifikatsiya badiiy tafakkur rivojlanishidagi roli va ahamiyati o‘rganilgan. Ingliz tilida ushbu stilistik vositalarning o‘quvchilarning tilni chuqurroq anglashiga, ijodiy fikrlash qobiliyatining shakllanishiga qanday ta’sir ko‘rsatishi tahlil qilingan. Metafora va personifikatsiyadan samarali foydalanish orqali o‘quvchilarning badiiy va madaniy tafakkuri yanada boyib, til o‘rganish jarayoni qiziqarli va mazmunli bo‘lishi ta’kidlangan.