Metafora va personifikatsiyaning ingliz tili darslarida kommunikativ kompetensiyani shakllantirishdagi ahamiyati - Yusupova Arofatxon Abdumalik qizi; Gavharoy Isroiljon qizi (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Ushbu maqolada metafora va personifikatsiya kabi stilistik vositalarning ingliz tili darslarida kommunikativ kompetensiyani shakllantirishdagi ahamiyati yoritiladi. Badiiy ifoda vositalari o‘quvchilarning tilga bo‘lgan qiziqishini oshirish, obrazli va emotsional tafakkurini rivojlantirish hamda og‘zaki va yozma nutqdagi ifoda imkoniyatlarini kengaytirishga xizmat qiladi. Tadqiqotda amaliy misollar, tahliliy yondashuv va metodik tavsiyalar asosida ushbu vositalarning samarali o‘qitish yo‘llari ko‘rsatib berilgan.