Profilaktika inspektorining ilgari talonchilik jinoyatlari sodir etgan shaxslar bilan ishlashda yakka tartibdagi huquqbuzarliklar profilaktikasi chora-tadbirlarini qo‘llash faoliyatini takomillashtirish - Xakimov Bahrom Ikrom o'g'li; Sh.X.Kushboqov (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Ushbu maqolada profilaktika inspektorining ilgari talonchilik jinoyatini sodir etgan shaxslar bilan olib boradigan yakka tartibdagi profilaktik faoliyatini takomillashtirish masalalari yoritilgan. Maqolada qayta jinoyat sodir etish xavfi yuqori bo‘lgan shaxslarning psixologik, ijtimoiy va huquqiy jihatdan moslashuvi, ularni jamiyatga qayta integratsiya qilishda profilaktika inspektorining o‘rni, shuningdek, individual yondashuvning samarali metodlari tahlil qilinadi.