SARİMSOQ PİYOZNİNG TABİATDA TARQALİSHİ VA TİBBİYOTDAGİ AHAMİYATİ. - Bahodirova Mohichehra; Pardayeva Munavvar (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Butun dunyo bo‘ylab sarimsoq piyozdan uzoq vaqt davomida gipertoniya, infeksiyalar, ilon chaqishi kabi ko‘plab kasalliklarni davolashda keng foydalanilgan. Keling, har kuni sarimsoq iste’mol qilinganda, organizmda qanday o‘zgarishlar bo‘lishini ko‘rib chiqamiz.