NA’MATAKNİNG TABİATDA TARQALİSHİ VA TİBBİYOTDAGİ AHAMİYATİ. - Bahodirova Mohichehra; Pardayeva Munavvar (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Na’matak (yovvoyi atirgul) dorivor o’simlik bo’lib, uning mevalari xalq tabobatida keng qo’llaniladi. Unda C vitaminining tabiiy manbai bo’lib, immunitetni mustahkamlaydi, qon tomirlarini baquvvat qiladi, qon bosimini pasaytiradi va hazm qilishni yaxshilaydi. Na’matakning moyli ekstrakti va preparatlari kuyish, ekzema kabi teri kasalliklari, jigar va me’da-ichak kasalliklarini davolashda ham ishlatiladi.