ALOE VERANİNG AJOYİB HUSUSİYATLARİ. - Bahodirova Mohichehra; Pardayeva Munavvar (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Aloe vera – aloe jinsiga mansub suvli o’simlik turi. U keng tarqalgan va dunyoning ko’plab mintaqalarida invaziv tur hisoblanadi. Doim yashil ko’p yillik o’simlik, Arabiston yarim orolidan kelib chiqadi, lekin dunyoning tropik, yarim tropik va qurg’oqchil iqlimida yovvoyi holda o’sadi.