O‘zbekiston sug‘urta kompaniyalarining raqobatbardoshligini oshirish yo‘llari - Shukurova Sarvinoz Abdivaxobovna (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
O‘zbekiston iqtisodiyotining barqaror va izchil rivojlanishini ta’minlashda sug‘urta tizimi muhim o‘rin tutadi, chunki samarali faoliyat yurituvchi sug‘urta sektori moliya bozorining ajralmas bo‘g‘ini hisoblanadi. Sug‘urta kompaniyalari nafaqat aholining moliyaviy himoyasini ta’minlab, ularning turli tavakkalchiliklardan sug‘urtalanishiga imkon yaratadi, balki mamlakat iqtisodiyotida kapitalning to‘planishi va qayta taqsimlanishida ham bevosita ishtirok etadi.