Probatsiya nazorati ostidagi shaxslar bilan ijtimoiy-psixologik ishlarni tashkil etish boʻyicha IIO xodimlarining majburiyatlarini takomillashtirish - Bobojonov Islombek Karimboy oʻgʻli (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Maqolada probatsiya nazorati ostidagi shaxslar bilan ijtimoiy-psixologik ishlarni samarali tashkil etish masalalari tahlil qilingan. Ichki ishlar organlari xodimlarining bunday jarayondagi o‘rni, ularning majburiyatlari hamda psixologik yondashuvlarning ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, reabilitatsiya, ijtimoiy moslashuv va jamiyatga qayta integratsiya jarayonlarida zamonaviy metodlar va hamkorlik mexanizmlarini qo‘llash bo‘yicha tavsiyalar berilgan.