PROBATSİYA NAZORATİ OSTİDAGİ SHAXSLAR BİLAN İJTİMOİY-PSİXOLOGİK İSHLARNİ TASHKİL ETİSH BO‘YİCHA IIO XODİMLARİNİNG MAJBURİYATLARİ - Bobojonov Islombek Karimboy oʻgʻli (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Mazkur maqolada probatsiya nazorati ostidagi shaxslar bilan ijtimoiy-psixologik ishlarni tashkil etish masalalari yoritilgan. Unda Ichki ishlar organlari xodimlarining ushbu jarayondagi majburiyatlari, psixologik yondashuvning ahamiyati, individual profilaktika rejalarini tuzish hamda shaxsni jamiyatga qayta ijtimoiylashtirish mexanizmlari tahlil qilingan. Shuningdek, probatsiya tizimida insonparvarlik tamoyillari asosida olib boriladigan psixologik va ijtimoiy ishlarning samaradorligini oshirish yo‘llari ko‘rsatib o‘tilgan.