O‘ZBEK TILIDAGI SHAXS TASVIRINI IFODALOVCHI SIFATLARNING LEKSIKOGRAFIK TALQINI - Jalilova Marjona Elyor qizi (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Ma’lumki, o‘quv lug‘atlariga, bugungi kun nazari bilan qaraganda, antropotsentrik lug‘at talqinida qarash urf bo‘ldi. Mohiyatan qaraganda ham, lingvotsentrik lug‘atlardan farqli o‘laroq antropotsentrik lug‘atlar insonlar hayotiga to‘g‘ridan-to‘g‘ri xizmat qilishi uchun yaratiladi.