HUQUQBUZARLİKLAR PROFİLAKTİKASİNİ BEVOSİTA AMALGA OSHİRUVCHİ ORGANLAR VA MUASSASALAR FAOLİYATİNİ TAKOMİLLASHTİRİSH - Urolboyev Zafarjon Zokir o’g’li (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Maqolada huquqbuzarliklar profilaktikasini bevosita amalga oshiruvchi organlar va muassasalar faoliyatining hozirgi holati va uni takomillashtirish yo‘llari tahlil qilinadi. Ichki ishlar organlari, prokuratura, mahalla fuqarolar yig‘inlari, ta’lim muassasalari va boshqa fuqarolik jamiyati institutlarining ushbu sohadagi o‘rni yoritilib, ularning o‘zaro hamkorligi samaradorlikni oshirishdagi ahamiyati ko‘rsatiladi. Shuningdek, profilaktika ishlarida zamonaviy texnologiyalardan foydalanish, huquqiy ong va huquqiy madaniyatni yuksaltirish, yoshlar o‘rtasida huquqbuzarliklarning oldini olish bo‘yicha amaliy takliflar ishlab chiqiladi.