O‘ZBEK VA QORAQALPOQ TILLARIDA BEGONA KISHILARGA MUROJAAT SHAKLLARINING LINGVOKULTUROLOGIK TADQIQI - Tulasheva Mexriyo (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Murojaat nutqiy etiketning muhim komponenti bo‘lib, yozma va og‘zaki nutqda faol qo‘llaniladi. U turli tillarda o‘ziga xos ko‘rinish va tuzilishga ega bo‘lib, muloqotning lingvokulturologik hamda kommunikativ-pragmatik xususiyatlarini ifodalaydi. Ushbu tezisda o‘zbek va qoraqalpoq tillarida begona kishilarga murojaat shakllarining o‘xshash va farqli jihatlari tahlil qilinadi.