SO‘ZNING MOHIYATI VA MAZMUNI - Allaberganova Firuza Ibraximovna (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Mazkur maqolada o‘zbek tilida so‘zning tabiati va mohiyati haqida fikr-mulohazalar keltirilib o‘tiladi. “So‘z” tushunchasining ma’no doirasi, ijtimoiy va madaniy ahamiyati, hamda inson tafakkuri va nutqidagi o‘rni tahlil qilinadi. So‘z insoniyat taraqqiyotining ajralmas qismi sifatida qaralib, uning tafakkurni ifodalash, his-tuyg‘ularni yetkazish va jamiyatda muloqotni ta’minlashdagi roli yoritiladi. Ishda so‘zning adabiy, falsafiy va lingvistik jihatlari yoritilib, u orqali tafakkur va madaniyat o‘zaro qanday bog‘liqlikda ekanligi ochib beriladi.