INNOVATSION PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALARNI QO‘LLASH ORQALI O‘QUVCHILARNING IJODIY QOBILIYATINI RIVOJLANTIRISH - Sheripbayeva Shiyrin (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Zamonaviy ta’lim jarayonida o‘quvchilarning ijodiy qobiliyatini rivojlantirish jamiyatning innovatsion rivojlanishi uchun muhim ahamiyatga ega. Ushbu tezis innovatsion pedagogik texnologiyalar, xususan, interaktiv o‘qitish, muammoga asoslangan ta’lim, loyihaga asoslangan ta’lim, gamifikatsiya va raqamli vositalarni qo‘llash orqali o‘quvchilarning kreativ potensialini oshirish imkoniyatlarini o‘rganadi. Ilmiy adabiyotlar tahlili va tajribaviy tadqiqotlar natijalariga asoslanib, ushbu texnologiyalarning o‘quvchilarning tanqidiy fikrlash, muammolarni ijodiy yechish va mustaqil ishlay olish qobiliyatlariga ta’siri ko‘rib chiqiladi. Tezis zamonaviy ta’limda ijodkorlikni rivojlantirishning samarali usullarini kengroq yoritadi va kelajakdagi tadqiqotlar uchun yo‘nalishlarni taklif etadi.