O‘zbekiston Bojxona tizimida amalga oshirilayotgan islohotlar - Sirochev Mekhroj Bobirovich (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasi bojxona tizimida mustaqillikdan keyin amalga oshirilayotgan keng ko‘lamli islohotlar tahlil qilinadi. Maqola bojxona tizimining raqamlashtirish va avtomatlashtirish jarayonlari, xalqaro standartlarga moslashtirish va tadbirkorlikni qo‘llab-quvvatlash kabi asosiy yo‘nalishlarini yoritadi. Shuningdek, “Yagona Oyna” tizimi, masofaviy bojxona nazorati, Post Clearance Audit kabi innovatsiyalar va sun’iy intellekt texnologiyalarining joriy etilishi mamlakat iqtisodiyotining barqaror rivojlanishiga qanday ta’sir ko‘rsatishi ko‘rib chiqiladi.