Муфассал асарида боғловчилар ва уларнинг ишлатилиш ўринлари - Ниязалиева Мунира Рустам қизи; Ниязалиева Мунира Рустам қизи (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Мазкур тезисда Маҳмуд Замахшарийнинг ―Ал-Муфассал‖ асарида боғловчилар ва уларнинг жумладаги вазифалари таҳлил қилинади. Асосий эътибор боғловчиларнинг турлари, маънолари ва қўлланилиш ўринларига қаратилган.