STATISTIK DASTURLASH TILLARI (R, PYTHON) VA ULARNING IT SOHASIDAGI QO‘LLANILISHI - Tashbayeva Nafisa Nurmuxamedovna (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Ushbu tezis statistik dasturlash tillari bo'yicha R va Python tillarining nazariy asoslari, farqlari, afzalliklari va IT sohasidagi qo'llanilishini ilmiy jihatdan tahlil qiladi. R va Pythonning ma’lumotlar tahlili, mashina o'rganishi, katta ma’lumotlar va statistik modellashtirishdagi roli, shuningdek, O'zbekistondagi ta'lim, ilmiy-tadqiqot va amaliy loyihalardagi qo'llanilishi batafsil yoritiladi. Ilmiy tadqiqotlar, amaliy misollar va kod fragmentlari asosida tillarning samaradorligi baholanadi, bu esa data science va IT mutaxassislariga qimmatli ma'lumotlar taqdim etadi.