ЎЗБЕКИСТОН ҚИШЛОҚ ХЎЖАЛИГИ ФАНЛАРИ АКАДЕМИЯСИНИНГ ТАШКИЛ ТОПИШИ ТАРИХИДАН - Бахранов Шерзод Таштурсунович (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Мақолада Ўзбекистон қишлоқ хўжалиги фанлари Академиясининг ташкил этилиши, қишлоқ хўжалигини ривожлантириш ва тадқиқ этиш соҳасидаги илмий ташкилот фаолияти ҳақида сўз боради. Совет ҳукумати мамлакатда қишлоқ хўжалиги фанини ривожлантириш ва қўллаб-қувватлаш, илмий тадқиқотлар олиб бориш, янги технологияларни жорий этиш ва илмий кадрлар тайѐрлаш учун ушбу илмий ташкилотни яратишни зарур деб билганлиги исботланган. Шунингдек, унда илмий ташкилот фаолияти тўғрисида фактлар, шу жумладан қишлоқ хўжалиги фанларини ривожлантириш соҳасидаги тадқиқотлар таҳлили келтирилган. Совет ҳукумати ушбу ташкилотни кенгайтиришдан манфаатдор эди ва унинг олдига қишлоқ хўжалигини ривожлантиришга ва шу билан боғлиқ масалаларга қаратилган вазифаларни қўйди.