MULK HUQUQINI HIMOYA QILISHNING ZAMONAVIY MEXANIZMLARI - Rashidxo‘jayev Muxriddinxo‘ja Muxsinxo‘ja o‘g‘li (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Maqolada mulk huquqi himoya qilishning bugungi kundagi holati va himoya qilishning zamonaviy mexanizmlari yoritib beriladi. Ko‗rsatilgan maqsadga erishish uchun mulkiy huquqlarni himoya qilishning yurisdiksiyaviy va yuridik bo‗lmagan usullari tahlil qilinadi. Fuqarolar va korxonalarning mulkiy huquqlarini himoya qilishning zamonaviy mexanizmlarining tashkiliy-huquqiy shakllari ko‗rib chiqiladi.