Brend pozitsiyalash, kommunikatsiya va raqamli marketing orqali raqobat muhitini rivojlantirishning ilmiy-nazariy asoslari - Alimova Saida Abdunabiyevna (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Ushbu tezis brend pozitsiyalash, kommunikatsiya strategiyalari va raqamli marketing vositalarining raqobat muhitini rivojlantirishdagi o‗rni va ilmiy-nazariy asoslarini yoritadi. Tadqiqotda zamonaviy raqamli iqtisodiyot sharoitida brend qadriyatlari, mijoz bilan o‗zaro aloqalar va onlayn marketing kanallari orqali bozor segmentatsiyasi, iste‘molchi ehtiyojlari va talab-taklif dinamikasiga ta‘sir ko‗rsatish mexanizmlari tahlil qilinadi. Shuningdek, brendning raqobatbardoshlikni oshirishdagi strategik roli xalqaro tajriba va milliy amaliyot asosida o‗rganiladi.