Xoʻjalik yurituvchi subyektlarda marketing strategiyasi asosida raqobatbardoshlilikni oshirish - Xasanov Alisher Abduzaxirovich (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Ushbu tadqiqotda xo„jalik yurituvchi subyektlar raqobatbardoshligini oshirish jarayonida marketing strategiyasining o„rni chuqur tahlil qilindi. Raqamli iqtisodiyot sharoitida bozorda barqaror pozitsiyani saqlash, iste‟molchi ehtiyojlarini maksimal darajada qondirish va iqtisodiy samaradorlikni oshirish uchun innovatsion marketing yondashuvlari muhim ahamiyat kasb etadi. Tadqiqot natijalari asosida strategik rejalashtirishning ilmiy asoslangan yondashuvlari, raqobat ustunliklarini shakllantirish mexanizmlari va ular orqali erishiladigan natijalar bo„yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqildi.