TAʼLIM MUASSASALARIDA XODIMLARNING EMOTSIONAL BARQARORLIGINI TAʼMINLASH TIZIMI VA UNING OʻQUV JARAYONI HAMDA XODIMLAR ALMASHINUVIGA TAʼSIRI - Rustamova Salomat Erkamovna (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Ushbu tezis taʼlim muassasalarida xodimlarning emotsional barqarorligini taʼminlash tizimining ilmiy asoslarini, uning oʻquv jarayonining sifati va xodimlar almashinuviga taʼsirini chuqur tahlil qiladi. Emotsional barqarorlik xodimlarning stressli vaziyatlarga moslashish qobiliyati, psixologik muvozanatni saqlash, professional mas'uliyatlarni samarali bajarish va ijobiy hissiyotlarni rivojlantirishni oʻz ichiga oladi. Tezisda Grossning emotsional regulyatsiya modeli, Fredricksonning Broaden-and-Build nazariyasi, Maslachning burn-out modeli va boshqa ilmiy yondashuvlar asosida emotsional barqarorlikni mustahkamlash strategiyalari koʻrib chiqiladi. Oʻquv jarayoniga taʼsir talabalarning akademik muvaffaqiyati, oʻquv motivatsiyasi va sinfdagi ijobiy psixologik muhit orqali baholanadi, xodimlar almashinuviga taʼsir esa muassasaga sadoqatni oshirish va ish joyini tark etishni kamaytirish orqali tahlil qilinadi. Amaliy tavsiyalar sifatida anonim soʻrovnomalar, mindfulness asosidagi stressni boshqarish dasturlari, ochiq muloqot strategiyalari, professional rivojlanish imkoniyatlari va xodimlarning yutuqlarini eʼtirof qilish tizimi taklif etiladi. Tezis taʼlim muassasalarining barqaror rivojlanishiga hissa qoʻshish, xodimlarning psixologik salomatligini mustahkamlash va global taʼlim tizimining raqobatbardoshligini oshirishni maqsad qilib, kelajakdagi tadqiqotlar uchun yoʻnalishlarni belgilaydi. Tadqiqot taʼlim sohasidagi rahbarlar, inson resurslari mutaxassislari va psixologik farovonlik boʻyicha mutaxassislar uchun amaliy va nazariy ahamiyatga ega.