Boshlang’ich sinflarda musiqa madaniyati darslarini o’qitishning metodlari - Po‘latjonova Intizora Nazirjon qizi; Shokirxanov Baxtiyorxon Botirxonovich (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Musiqiy faoliyatlarining birinchi turlariga doir vazifalari mazmunini tashkil etadi. Mazkur faoliyatlar ashula aytish, musiqa tinglash, musiqa savodi, raqs elementlarini bajarish, musiqali o‗yinlar, qadam tashlash, bolalar cholg‗u asboblarida jo‗r bo‗lish musiqa madaniyatini tarkib toptirishda muhim rol o‗ynaydi.Birinchi sinfda xor bo‗lib qo‗shiq kuylash jamoa faoliyati sifatida o‗quvchilarni bevosita ishtiroki bilan amalga oshiriladi. Qo‗shiq kuylash ham o‗ziga yarasha murakkab psixologik va fiziologik jarayondir.