Vasiylik va homiylik organining voyaga yetmaganlar mulkiy huquqlarini amalga oshirishdagi roli va ahamiyati - Abdumurodova Guliruxsor Abdumalik qizi (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Mazkur maqolada vasiylik va homiylik organlarining voyaga yetmaganlar mulkiy huquqlarini amalga oshirish va himoya qilishdagi o‗rni va ahamiyati yoritilgan. Unda vasiy va homiylarning ushbu jarayondagi huquq va majburiyatlari, ularning mol-mulkni boshqarishdagi vakolatlari, shuningdek, ushbu vakolatlarni suiiste‘mol qilishning oldini olishga qaratilgan normativ-huquqiy mexanizmlar milliy va xorijiy davlatlar qonunchiligi asosida tahlil qilingan.