O‘ZBEKISTONDA VELOSIPED HAYDASH QOIDALARINI TAKOMILLASHTIRISH: YAPONIYA TAJRIBASI ASOSIDA TAHLIL VA TAKLIFLAR - Soliyeva Gulchexra Shokirovna (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Maqolada Yaponiyada amal qilinayotgan velosiped haydash qoidalari tahlil qilinadi va ularni O‘zbekiston sharoitiga moslashtirish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Velosiped turlariga qarab huquqiy tasnif, haydovchilik guvohnomasi zaruriyati, shaxsiy xavfsizlik choralari, sug‘urta tizimi va infratuzilma bilan bog‘liq masalalar tahlil qilinib, velosipedchilar huquqiy maqomini mustahkamlash, xavfsizlikni oshirish va transport tizimida ularning o‘rnini kuchaytirish bo‘yicha takliflar ilgari suriladi.