Sog‘lom turmush tarzi va kasalliklarning oldini olishda profilaktikaning roli - Sarvinoz Jumanova (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Ushbu maqolada sog‘lom turmush tarzining ahamiyati, uning jismoniy va ruhiy salomatlikka ta’siri hamda kasalliklarning oldini olishdagi o‘rni tahlil qilingan. Profilaktik choralar, zararli odatlarning salbiy ta’siri, sog‘lom ovqatlanish, jismoniy faollik kabi omillar muhokama qilingan. Shuningdek, yoshlar orasida sog‘lom hayot tarzini targ‘ib qilish bo‘yicha amaliy takliflar ham ilgari surilgan.