Tadbirkor va bojxona o‘rtasidagi nizolar: muqobil yondashuv zaruriyati - Raximberdiyev Nurullo Yorqinjon o‘g‘li (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Hozirgi kunda hududlarda bojxona organlari bilan bog„liq ishlar soni kundan-kunga oshib, ularni hal qilish vaqti esa uzayib bormoqda. Bu esa bojxona organlari faoliyati samaradorligiga va respublika iqtisodiyotiga salbiy ta‟sir qilmoqda. Shuningdek, yuqoridagi ko„rsatkichlar bojxona organlariga nisbatan ishonchsizlikning oshishiga, bojxona organlari va ularning mansabdor shaxslari qarorlarining bekor bo„lishiga, davlat byudjetiga undirilishi kerak bo„lgan to„lovlarning undirilmay qolishi va boshqa bir necha salbiy oqibatlarga olib kelmoqda.