IPOTEKA SHARTNOMASI BILAN BOG‘LIQ NIZOLARNING TAALLUQLILIGI VA SUDLOVGA TEGISHLILIGI MASALALARI - Qarshiboyev Jasurbek Komiljon o‘g‘li (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Mazkur tezis ipoteka shartnomasi bilan bog„liq nizolarning fuqarolik va iqtisodiy sudlarida ko„rilishining protsessual-huquqiy jihatlarini tahlil qilishga bag„ishlangan. Mazkur ishda ipoteka nizolarining protsessual tabiati, ya‟ni ipoteka shartnomasi bilan bog„liq nizolarning taalluqliligi va sudlovga tegishliligi masalalari ilmiy-nazariy va amaliy asosda yoritiladi.