O‘QITUVCHILAR VA TALABALAR UCHUN SUN’IY INTELLEKT ASOSIDA YARATILGAN INTERAKTIV TA’LIM PLATFORMALARINING SAMARADORLIGI - Aliqulov Shukurullo Fayzullo o‘g‘li; Ahmatov Rustam Ahmat o‘g’li (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Ushbu maqolada sun’iy intellekt asosida yaratilgan interaktiv ta’lim platformalarining o‘qituvchilar va talabalar uchun samaradorligi yoritib beriladi. Maqolada bunday platformalarning ta’lim jarayonini individuallashtirish, interfaol o‘qitish, bilimlarni baholash va o‘zlashtirish jarayonlariga ta’siri tahlil qilinadi. Shuningdek, sun’iy intellekt texnologiyalarining afzalliklari, cheklovlari hamda ta’lim jarayoniga integratsiyalash imkoniyatlari haqida fikr yuritiladi. Maqola so‘nggida kelajak istiqbollari va innovatsion yechimlar tavsiya etiladi.