Davlat boshqaruvida gender tengligini ta’minlash bo’yicha ilg’or xorijiy tajribalarning implementatsion tahlili - Boboraxmatova Malika Ulug‘bek qizi (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Mazkur tezisda hozirgi kunda davlat boshqaruvida gender tengligini ta‘minlash bo‘yicha ilg‘or xorijiy tajribalarning implementatsion tahlili uni amaliyotga talqin qilishga oid ishlar tahlil qilingan. Barcha davlatlarda tobora o‗zining ahamiyatini oshirib borayotgan erkaklar hamda ayollar o‗rtasidagi tengsizlikni bartaraf etish uchun qonunchilik hujjatlari ishlab chiqish jarayonlarini takomillashtirish bo‗yicha ilmiy asoslangan va muhim amaliy ahamiyat kasb etuvchi takliflar ishlab chiqilgan.