Yoshlar va talabalar orasida moliyaviy savodxonlik darajasi: Tahlil va takliflar - To‟ychiyeva Begoyim Voxidjon qizi (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Ushbu mavzuda yoshlar va talabalar orasida moliyaviy savodxonlik darajasi tahlil qilinadi. Maqolada shaxsiy byudjetni yuritish, xarajatlarni nazorat qilish, tejash, investitsiya qilish kabi moliyaviy ko„nikmalarning ahamiyati yoritiladi. Shuningdek, hozirgi kunda yoshlarning moliyaviy bilim darajasi pastligi, bunga ta‟lim tizimi, oilaviy tarbiya va texnologik omillar qanday ta‟sir ko„rsatayotgani muhokama qilinadi. Muammo yechimi sifatida ta‟limda moliyaviy savodxonlik fanini joriy etish, amaliy treninglar va axborot-resurslar orqali bilimlarni kengaytirish bo„yicha takliflar beriladi.