OMMAVIY SIYOSIY NUTQLARDA “PATOS” USULINING AHAMIYATI - Abdusamatov Farruxbek (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Maqola ommaviy siyosiy nutqlarda ishlatiladigan kuchli ritorik va diskursiv vosita – patos va uning umumiy tavsifini yoritib beradi. Patosning hissiy ta’sir o’tkazish roli, o’rni va ahamiyati haqida tahlil qilinadi. Misollar va izohlar orqali patos siyosiy nutqning ta’sirchanligini oshirishi va siyosiy doiradagi go’yalarni qabul qilishga undovchi kuch sifatida yoritiladi.