Ta’lim sohasida online konferensiyalar va vebinarlar tashkil etish - Kengesbaeva Ozoda Jetkenshek qizi (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Bugungi global dunyoda axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining jadal rivojlanishi ta‘lim tizimini yangi bosqichga olib chiqmoqda. An‘anaviy o‗qitish shakllari bilan bir qatorda onlayn formatdagi ta‘lim vositalari, xususan, konferensiyalar va vebinarlar keng qo‗llanilmoqda. Ayniqsa, 2020-yildan keyin pandemiya davrida bu shaklning ahamiyati sezilarli darajada ortdi. Endilikda onlayn konferensiyalar nafaqat zarurat, balki o‗qituvchilarning doimiy bilim yangilashi, innovatsion tajriba almashuvi va ilmiy faoliyat yuritishining muhim vositasi bo‗lib xizmat qilmoqda.