O‘zbekistonning transchegaraviy suv manbalari bilan bog‘liq huquqiy va siyosiy muammolari - Tangriqulov Muzaffar Doniyor o’g’li (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Mazkur maqolada O‗zbekiston Respublikasining transchegaraviy suv manbalaridan foydalanish bilan bog‗liq huquqiy va siyosiy muammolari tahlil qilinadi. O‗zbekiston suv tanqisligidan jiddiy zarar ko‗rgan mamlakatlardan biri bo‗lib, ayniqsa Amudaryo va Sirdaryo kabi yirik daryolar bo‗yicha qo‗shni davlatlar bilan bo‗lgan murakkab munosabatlar doirasida xalqaro huquqiy normalar va mintaqaviy kelishuvlarning roli muhim ahamiyatga ega. Maqolada xalqaro huquq, ikki va ko‗p tomonlama bitimlar, mintaqaviy hamkorlik institutsiyalari hamda zamonaviy boshqaruv mexanizmlari asosida mavjud muammolar va ularning yechimlari yoritiladi.