Amaliy iqtisodiyotning metodologik asoslari - Z.Sh.Bobojonova (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Amaliy iqtisodiyot — iqtisodiy tizimlar, siyosatlar va qarorlarning haqiqiy muhitdagi samaradorligini empirik tahlillar va raqamli modellar yordamida baholovchi fan sohasidir. Mazkur tezisda ushbu yo‗nalishning ilmiy-nazariy asoslari, zamonaviy metodologik yondashuvlari, global miqyosdagi tatbiqlari va O‗zbekiston kontekstidagi tatbiqiy imkoniyatlari chuqur yoritiladi. Tadqiqotning dolzarbligi, amaliy ahamiyati va siyosiy qarorlarni asoslashdagi roli har bir bo‗limda tizimli bayon etiladi.