Psixologlarni tayyorlashda foydalaniladigan psixodiagnstik metodikalarni kompyuterlashtirish va amaliyotga tadbiq etish - Mamajonova Shaxzodaxon Yoqubjon qizi (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Butun jahonda rivojlanish jadal suratlarda o„sib borayotgani tufayli yuqori texnologiyali mahsulotlar, jumladan, zamonaviy kasbiy bilimlar va eng yangi texnologiyalardan foydalanayotgan mamlakat ustunlikka erishmoqda. Axborot, ijodkorlik va bilimning axborot jamiyatida strategik resurs vazifasini bajarishining sababi ham shu. Iste„dodlar yaratilishi uchun esa madaniyatning shakllanishi, ya„ni iste„dodlarning rivojlanishi va ravnaq topishi uchun sharoit zarur. Bu yerda kompyuter texnologiyalarining ta'siri juda katta bo'lib, masofaviy ta'lim, kompyuter dasturlari, kompyuter o'yinlari, videolar va boshqalarda namoyon bo'ladi.