O’ZBEKISTON VA QOZOG’ISTON: IKKI QARDOSH XALQNING O’ZARO MUNOSOBATLARI - Qoraboyev Zohidjon Bahodir o’g’li (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Ushbu maqolada O„zbekiston va Qozog„iston Respublikasining 1991 yildan keyingi davrda o„zaro siyosiy, iqtisodiy, madaniy va diplomatik aloqalari yoritiladi. Ikkala qardosh davlat o‟rtasidagi o„zaro hamkorlik aloqalari, tashqi siyosatdagi umumiy manfaatlar, chegaralarni aniqlash, savdo-iqtisodiy hamkorlik, transport va energetika sohalaridagi qo„shma loyihalar asosiy yo„nalishlar sifatida ko„rib chiqiladi. Shuningdek, mintaqaviy tashkilotlar doirasidagi (MDH, SHHT, OTS kabi) hamkorlik va ikki davlat o„rtasidagi qardoshlik munosabatlarining mustahkamlanishi ham tahlil etiladi.