Falsafa fanining predmeti, muammolar doirasi - Usmanova Shohsanamxon; Mehribon Sotvoldiyeva Iqboljon qizi; Mohlaroy Alijonova Adhamjon qizi; Oysara Yo’lchiboyeva Sharifjon qizi (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Ushbu maqolada falsafa faniga kirish, unga oid ma‘lumotlar va muammolar haqida bayon qilinadi. Falsafaning dolzarbligi bugungi globallashuv davrida ma‘naviyat sohasida vujudga kelayotgan dolzarb, xalqimiz ma‘naviy me‘rosini asrash va yanada yuksaltirish, yoshlarning falsafiy tafakkurini shakllantirish, ongini turli zararli g‗oyalardan saqlash, ularni falsafiy bilimlar bilan qurollantirish zarurligi bilan belgilanadi. Ushbu fan barcha bakalavriat ta‘lim yo‗nalishlarida o‗tilishi belgilangan bo‗lib, o‗zida turli davrlarning ijtimoiy-siyosiy, ma‘naviy qarashlarini mujassamlashtirib, voqea va hodisalarning mohiyatini anglashni, unga munosabat bildirishni shakllantiradi hamda analitik, sintetik, kreativ tafakkurni hosil qiladi.